- Autor: madleine
- Doba přípravy (min.): 60
- Porce: 4.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Hovězí maso přední průměr | 400 |
| Cibule | 100 |
| Rajský protlak | 90 |
| Mouka pšeničná hladká | 15 |
| Hotová jíška (v suchém stavu) | 15 |
| Hrášek sterilovaný průměr | 150 |
Dochucovadla:
Paprika, gulášové koření, sůl, pepř, chilli paprička
Energetická hodnota celkem: 5310 kJ
Bílkoviny (g): 83,
Tuky (g): 77,
Sacharidy (g): 61,
SAFA (g): 35,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1328 kJ
Bílkoviny (g): 20.8, Tuky (g): 19.3, Sacharidy (g): 15.3, SAFA (g): 8.8, Cukry (g): 7.5, Vláknina (g): 3.8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Cibulku osmažíme na lžíci oleje, přidáme na kostičky nakrájené hovězí maso, které jsme předtím osolili a opepřili. Osmahneme, přidáme koření na guláš nebo mletou papriku. Smažíme na vlastní šťávě z masa, po jejím odpaření přilijeme vodu, přidáme polovinu rajského protlaku a hrášek. Zahustíme trochou mouky a dále vaříme (20 minut). Můžeme dohustit tmavou jíškou a přidat chilli papričku.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






