TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Mačacia svadba

Zpět
  • Autor: bigbubo
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

majorán, čierne korenie mleté, soľ

Energetická hodnota celkem: 7972 kJ

Bílkoviny (g): 96, Tuky (g): 47, Sacharidy (g): 266, SAFA (g): 15, Cukry (g): 45, Vláknina (g): 27, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1993 kJ

Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 11.8, Sacharidy (g): 66.5, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 11.3, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Hrach namočíme. Potom ho zlejeme a v novej vode uvaríme domäkka - nie na kašu. Uvarený hrach scedíme. Krúpy (mali by byť väčšie) tiež namočíme, aby napučali a uvaríme domäkka s trochou masti a soľou. Scedíme. Na zvyšnej masti opečieme nakrájanú slaninu a cibuľu. Pridáme k hrachu s krúpami. Zmes dochutíme pretlačeným cesnakom a majoránom. Premiešame. Jedlo sa tradične podáva so šalátom z kyslej kapusty. "Kočičí svatba" je staročeské jedlo, v niektorých oblastiach bolo aj tradičné vianočné. Obdobou tohto jedla je "Kočičí tanec" - je zo šošovice a krúp.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři