TOPlist


Krůtí prsa v jogurtové marinádě

  • Uživatelský recept
  • Autor: ivana.cirmanova
  • Porce: 7.00
  • Doba přípravy (min.): 15

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Krůtí prsa bez kůže1000
Jogurt bílý polotučný průměr300
Olej olivový30
Česnek10
Naan490
Fazolové lusky mražené700
Slanina anglická35

Energetická hodnota celkem: 12941 kJ

Bílkoviny (g): 289, Tuky (g): 81, Sacharidy (g): 286 SAFA (g): 21 Cukry (g): 50 Vláknina (g): 43 Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 1849 kJ

Bílkoviny (g): 41.3, Tuky (g): 11.6, Sacharidy (g): 40.9 SAFA (g): 3 Cukry (g): 7.1 Vláknina (g): 6.1 Sůl (g): 1.3


Dochucovadla:

Pepř, sůl, tandoori masala, popř. grilovací koření na kuře

Postup přípravy

Namícháme si marinádu z jogurtu, 28 g olivového oleje, drceného česneku, pepře, směsi tandoori masala a soli (lze přidat i grilovací koření na kuře nebo jiné oblíbené koření). Krůtí prsa nakrájíme na centimetrové plátky, vložíme do marinády a necháme je alespoň jeden den odležet v lednici. Rozpálíme troubu na 200 stupňů. Zapékací misku vymažeme asi 7 gramy olivového oleje, vložíme prsa (měla by mít pokojovou teplotu) a dáme asi na 15 min péct. Mezitím uvaříme v páře nebo ve vodě fazolky (3-5 minut), na pánvi opečeme slaninu na kostičky, smícháme s fazolemi a osolíme. Jakmile se prsa upečou, vložíme do trouby chléb naan (má ho třeba Marks and Spencer), pečeme asi 5 minut. Naservírujeme prsa, fazolky a naan a podáváme. Místo fazolek a naanu lze jíst i s rýží a červenou paprikou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

14. 12. 2013 12:13

kucinka

Trochu jsem recept zjednodušila - pouze osolené - ale bylo to výborné.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma