TOPlist


Celerové placičky

  • Uživatelský recept
  • Autor: davig
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Celer bulva500
Cibule150
Smetana ke šlehání 33%100
Vejce celá průměr300
Strouhanka40
Mouka pšeničná hladká20
Solamyl bramborový škrob20

Energetická hodnota celkem: 5615 kJ

Bílkoviny (g): 58, Tuky (g): 64, Sacharidy (g): 128 SAFA (g): 33 Cukry (g): 64 Vláknina (g): 15 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2808 kJ

Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 32, Sacharidy (g): 64 SAFA (g): 16.5 Cukry (g): 32 Vláknina (g): 7.5 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

drcený kmín; sůl; petržel nať

Postup přípravy

Očištěný celer nahrubo nastrouháme, cibuli drobně nakrájíme, přidáme kmín a na oleji opékáme. Jakmile celer změkne osolíme, zalijeme smetanou a přidáme nasekanou petrželku. Směs necháme vychladnout, přidáme vejce, solamyl, mouku a strouhanku, promícháme. Na teflonové pánvi rozehřejeme olej. Do rozpáleného oleje sázíme po lžíci těsto a vidličkou upravujeme na placky. Na mírném plameni opékáme po obou stranách dozlatova.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma