TOPlist


Lilkovo-vepřové kuličky

  • Uživatelský recept
  • Autor: Tereza.Cisarova
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Petržel - nať20
Paprika červená100
Strouhanka30
Vejce celá průměr55
Cibule100
Vepřová kýta240
Lilek300
Česnek10
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)10

Energetická hodnota celkem: 3321 kJ

Bílkoviny (g): 63, Tuky (g): 33, Sacharidy (g): 61 SAFA (g): 11 Cukry (g): 24 Vláknina (g): 15 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1661 kJ

Bílkoviny (g): 31.5, Tuky (g): 16.5, Sacharidy (g): 30.5 SAFA (g): 5.5 Cukry (g): 12 Vláknina (g): 7.5 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, pepř, čubrica, římský kmín nebo směs koření na mlété masa či dle chuti

Postup přípravy

Lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme vypotit, po 10 až 15 minutách osušíme a nameleme/nasekáme nejemno spolu s kýtou cibulí a paprikou, přidáme prolisovaný česnek, vejce, olej, strouhanku osolíme o ochutíme. Na plech s pečícím papírem děláme kopečky lžičkou nebo rukama forumujeme kuličky. Z tohoto množství mám tak 30 kuliček. Tedy 15 kuliček na porci - velké množství a málo kcal. Peču na 180°cca 20 minut, nakonec můžeme zapéct "na kůrčičku" na 220° tak 5 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma