- Autor: kacucha
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 15.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Vejce celá průměr | 360 | 
| Cukr bílý (řepný, třtinový) | 200 | 
| Mouka pšeničná polohrubá | 130 | 
| Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 200 | 
| Dortová náplň čokoládová Semix (v suchém stavu) | 65 | 
Energetická hodnota celkem: 8344 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 68, 
                                                        Tuky (g): 42, 
                                                        Sacharidy (g): 332,
                                                        SAFA (g): 16,
                                                        Cukry (g): 215,
                                                        Vláknina (g): 10,
                                                        Sůl (g): 2
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 556 kJ
Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 22.1, SAFA (g): 1.1, Cukry (g): 14.3, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Vejce oddělíme na bílky a žloutky. Z bílků ušleháme hustý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do světlé pěny. Přidáme mouku a pomalu vmícháme sníh tak, aby těsto zůstalo nadýchané. Těsto rozestřeme na plech s pečícím papírem (omaštěný a pomoučený) a vložíme na 8 minut do trouby rozpálené na 150°C. Upečený plát přemístíme na utěrku posypanou lehce moučkovým cukrem a ještě teplý zavineme. Necháme vychladnout. Vychladlou roládu opatrně rozrolujeme, potřeme krémem a znovu svineme. Necháme v lednici do druhého dne ztuhnout a rozležet. Jako krém používám Dr Otkar dortová náplň. Je lehký a přitom dobrý.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









