- Autor: bigbubo
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Ocet | 20 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 15 |
Kopr | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 |
Mouka pšeničná hladká | 30 |
Máslo čerstvé | 20 |
Mléko čerstvé odstředěné (0,5 % tuku) | 500 |
Dochucovadla:
soľ, korenie
Energetická hodnota celkem: 2736 kJ
Bílkoviny (g): 21,
Tuky (g): 34,
Sacharidy (g): 67,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 43,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 547 kJ
Bílkoviny (g): 4.2, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 13.4, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 8.6, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Z olea a 2 kopcovitých polievkových lyžíc hladkej múky spravím bledú zásmažku, ktorú pomaly za stáleho miešania zalejem studeným mliekom a postupne privediem do pomalého varu. Osolím , okorením bielym mletým korením a troškou cukru. Omáčku varím asi 10 minút . Nakoniec pridám ocot a nakrájaný kôpor. Po pridaní kôpru už omáčku nevarím.Aby sa mi netvorila na omáčke kožka , pridám na vrch pár tenkých plátkov masla.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.