TOPlist


Zapečené brambory

  • Uživatelský recept
  • Autor: anubis
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brambory vařené1000
Salám gothajský300
Eidam 45%250
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)5
Vejce celá průměr220
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)50

Energetická hodnota celkem: 12138 kJ

Bílkoviny (g): 142, Tuky (g): 171, Sacharidy (g): 190 SAFA (g): 88 Cukry (g): 16 Vláknina (g): 23 Sůl (g): 16

Energetická hodnota na 1 porci: 2023 kJ

Bílkoviny (g): 23.7, Tuky (g): 28.5, Sacharidy (g): 31.7 SAFA (g): 14.7 Cukry (g): 2.7 Vláknina (g): 3.8 Sůl (g): 2.7


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme vychladnout. Oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pekáč lehce vymažeme olejem, přidáme brambory, na kostičky nakrájený salám a sýr, smícháme, osolíme, opepříme, zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a dáme zapéct asi na 40 minut na teplotu 180°C. Podáváme se zeleninou nebo se salátem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma