TOPlist


Čokoládová fondant

  • Uživatelský recept
  • Autor: ii.ivuska
  • Porce: 7.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Máslo čerstvé90
Med90
Mouka pšeničná hladká50
Vejce celá průměr165
Čokoláda hořká 70 % průměr90

Energetická hodnota celkem: 7795 kJ

Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 129, Sacharidy (g): 139 SAFA (g): 78 Cukry (g): 101 Vláknina (g): 17 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1114 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 18.4, Sacharidy (g): 19.9 SAFA (g): 11.1 Cukry (g): 14.4 Vláknina (g): 2.4 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

cukr

Postup přípravy

Rozehřejte troubu na 190-200°C, rošt správně umístěte, dokud je studený. Připravte vodní lázeň: do hrnce stačí dát pár centimetrů vody a ohřívat, dokud se nezačne vypařovat. Navažte a odměřte všechny suroviny. Rozehřejte máslo spolu s čokoládou, miska musí sedět na hrnec. Pomocí elektrického šlehače s metličkou ušlehejte vejce do pěkné táhlé pěny, trvá to minutu, maximálně dvě - jeďte spíš na malé otáčky a déle. Šlehejte i dál, ale po vrchovatých lžících přisypávejte cukr. Vždycky tak po 10-15 vteřinách, dokud tam nebude všechen. Vejce tím nabydou. Pěna by měla být ještě nadýchanější. Proto tam nemůžeme vsypat všechen cukr naráz, mohli bychom to udusit. Hnědé vlijeme do žlutého. Teplou čokoládu s máslem do vajec s cukrem. Ručně metličkou pomalu spojíme v hnědou jednobarevnou hmotu. Pěkně něžně. Prosejeme mouku a v něžnosti pokračujeme při jejím vmíchávání. Formičky vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Nadávkujeme těsto do vymazaných a vysypaných formiček. Vložíme do vyhřáté trouby na požadovanou dobu. Prostředek těsta na hladině by měl zůstat níž než kraje. Jakmile se udělá uprostřed špička, která by chtěla praskat a z ní by pak dokonce vyvěrala hnědá hmota, je konec. Přepečeno. Příště o minimálně 3 minuty méně. Poté vyjmeme a necháme pár minut chladnout. Lehce zatřepeme s formičkou, hned ucítíte, že fondant půjde v pohodě vyklopit. Vyklopíme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

28. 05. 2013 12:13

mimino

Podle popisu přípravy se pozná kuchařka.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma