TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Čokoládová roláda

Zpět
  • Autor: martashi
  • Uživatelský recept
  • Porce: 20.00

Ingredience

Dochucovadla:

Energetická hodnota celkem: 7004 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 110, Sacharidy (g): 132, SAFA (g): 72, Cukry (g): 117, Vláknina (g): 15, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 350 kJ

Bílkoviny (g): 1.7, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 6.6, SAFA (g): 3.6, Cukry (g): 5.9, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Čokoládu si nožem nasekáme najemno. Kakaový prášek rozmícháme s horkou vodou. 250 ml mléka a 200 ml smetany spojíme a dáme vařit na střední plamen. Přidáme cukr, kondenzované mléko a rozmícháme. Necháme zahřát na teplotu těsně pod bodem varu. Přidáme rozmíchanou kakaovou směs.Rozmíchat metličkou, přidáme čokoládu a mícháním rozpustíme. Sejmeme z plamene a přimícháme rozpuštěnou želatinu (želatinu necháme nabobtnat v 40 ml studené vody a mikrovnka rozpustíme). Čokoládovou směs přelijeme přes síto a uložíme do vodní lázně s co nejstudenější vodou. Mícháme, dokud směs nevychladne a nezačne houstnout.Potom přelejeme do formy vyložené papírem (180 × 70 × 50mm). Okraje papíru přeložíme přes vrch dezertu. Necháme přes noc vychladit v lednici a pak vyklopíme a posypeme kakaem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři