- Autor: martashi
- Uživatelský recept
- Porce: 20.00
Ingredience
Dochucovadla:
Energetická hodnota celkem: 7004 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 110,
Sacharidy (g): 132,
SAFA (g): 72,
Cukry (g): 117,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 350 kJ
Bílkoviny (g): 1.7, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 6.6, SAFA (g): 3.6, Cukry (g): 5.9, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Čokoládu si nožem nasekáme najemno. Kakaový prášek rozmícháme s horkou vodou. 250 ml mléka a 200 ml smetany spojíme a dáme vařit na střední plamen. Přidáme cukr, kondenzované mléko a rozmícháme. Necháme zahřát na teplotu těsně pod bodem varu. Přidáme rozmíchanou kakaovou směs.Rozmíchat metličkou, přidáme čokoládu a mícháním rozpustíme. Sejmeme z plamene a přimícháme rozpuštěnou želatinu (želatinu necháme nabobtnat v 40 ml studené vody a mikrovnka rozpustíme). Čokoládovou směs přelijeme přes síto a uložíme do vodní lázně s co nejstudenější vodou. Mícháme, dokud směs nevychladne a nezačne houstnout.Potom přelejeme do formy vyložené papírem (180 × 70 × 50mm). Okraje papíru přeložíme přes vrch dezertu. Necháme přes noc vychladit v lednici a pak vyklopíme a posypeme kakaem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.