- Autor: Hana Svobodova
- Porce: 32.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Jáhly (v suchém stavu) | 500 | 
| Mák | 250 | 
| Rozinky sultánky | 150 | 
| Datle sušené | 150 | 
| Javorový sirup | 20 | 
| Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 | 
| Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 10 | 
Energetická hodnota celkem: 18060 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 105, 
                                                        Tuky (g): 131, 
                                                        Sacharidy (g): 667,
                                                        SAFA (g): 23,
                                                        Cukry (g): 247,
                                                        Vláknina (g): 111,
                                                        Sůl (g): 0
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 564 kJ
Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 4.1, Sacharidy (g): 20.8, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 7.7, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
spařené jáhly uvaříme a smícháme se 4 PL pšeničných klíčků, necháme 4 hod. fermentovat. Do vzniklé kaše přidáme rozinky, datle a sirum, pomletý mák a vše namačkáme do dortové formy či pekáčku. Povrch potřeme polevou ze dvou lžic hnědého cukru a dvou lžic oleje. Pečeme na 200 15 min a pak 30 min na 150.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









