- Autor: veribuja
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cuketa | 90 |
Cibule | 20 |
Pór | 10 |
Řeřicha zahradní | 10 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 100 |
Máslo čerstvé | 15 |
Bujón bohatý zeleninový Knorr (hotový výrobek) | 100 |
Chléb celozrnný žitný (Penam) | 20 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, muškátový oříšek
Energetická hodnota celkem: 968 kJ
Bílkoviny (g): 6,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 18,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Na másle orestujeme cibulku, nakrájenou cuketu, pórek a brambory. Zalijeme zeleninovým vývarem, povaříme, přidáme mléko a vaříme zeleninu doměkka. Hotovou polévku rozmixujeme a dochutíme solí a pepřem. Zdobíme čerstvou řeřichou a krutonky z tmavého chleba.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.