TOPlist


Bulgur s uzeným kuřecím stehnem

  • Uživatelský recept
  • Autor: jitakaj
  • Porce: 3.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Eidam 30%50
Cibule100
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)20
Zeleninová směs Wok mražená průměr (Bonduelle)350
Kuřecí stehno bez kůže200
Bulgur (v suchém stavu)150

Energetická hodnota celkem: 5322 kJ

Bílkoviny (g): 80, Tuky (g): 43, Sacharidy (g): 141 SAFA (g): 13 Cukry (g): 20 Vláknina (g): 38 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1774 kJ

Bílkoviny (g): 26.7, Tuky (g): 14.3, Sacharidy (g): 47 SAFA (g): 4.3 Cukry (g): 6.7 Vláknina (g): 12.7 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

sůl, pepř, bylinky

Postup přípravy

Nakrájíme 1 střední cibuli, orestujeme na řepkovém oleji. Přidáme mraženou zeleninu a krátce dusíme. Uzená kuřecí stehna zbavíme kůže a vykostíme.(kosti a kůže můžeme použít na vývar) Maso nakrájíme na kousky a přidáme k zelenině. Bulgur uvaříme dle návodu a přidáme k zelenině a kuřeti. Směs promícháme. Na talíři posypeme nastrouhaným sýrem. Hotový pokrm můžeme dochutit bylinkami, přidat zeleninovou oblohu. Celková hmotnost hotového pokrmu 860 g . Na jednu porci připadá 280 g. Celkem slušná hromádka :-) Cena jedné porce - cca 25,- Kč Uzená stehna kupuji v Penny. Jsou balená po 2 kusech, cena cca 33 Kč.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma