- Autor: pskoda
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) | 
|---|---|
| Mleté maso na sekanou | 500 | 
| Cibule | 20 | 
| Česnek | 20 | 
| Paprika zelená | 300 | 
| Rajčata | 500 | 
| Mouka pšeničná hladká | 20 | 
| Máslo čerstvé | 50 | 
| Rýže natural (v suchém stavu) | 50 | 
Dochucovadla:
pepr, sul, cukr, skorice, bujon, mleta paprika
Energetická hodnota celkem: 10341 kJ
                                                        Bílkoviny (g): 95, 
                                                        Tuky (g): 192, 
                                                        Sacharidy (g): 90,
                                                        SAFA (g): 95,
                                                        Cukry (g): 24,
                                                        Vláknina (g): 16,
                                                        Sůl (g): 1
                                                        
                                                        
Energetická hodnota na 1 porci: 2585 kJ
Bílkoviny (g): 23.8, Tuky (g): 48, Sacharidy (g): 22.5, SAFA (g): 23.8, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Na pánvi osmahneme dozlatova cibulku na oleji. Mezitím smícháme v míse mleté maso s trochou rýže a vejcem. Přidáme sůl, mletou papriku a pepř. Osmaženou cibulku přidáme do směsi. Vše důkladně promícháme. Poté naplníme směsí vydlabané zelené papriky. V hrnci rozpustíme máslo a přidáme cibuli. Přidáme mouku na zahuštění až vznikne jíška. Poté přidáme rajský protak, promícháme a zalijeme vodou. Přiklopíme pokličkou a přivedeme omáčku k varu. Poté osolíme, přidáme bujón, cukr dle chuti, skořici a trochu pepře. Omáčku opět přikryjeme a necháme chvíli vařit. Hotovou omáčkou přecedíme přes síto, aby byla pěkně hladká. Naplněné papriky umístíme do hrnce s omáčkou, přikryjeme pokličkou a hodinu vaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.









