TOPlist


Fenyklový salát s pomerančem

  • Uživatelský recept
  • Autor: Terys66
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Pomeranče400
Salát ledový200
Fenykl400
Cibule120
Olej olivový60

Energetická hodnota celkem: 3794 kJ

Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 60, Sacharidy (g): 84 SAFA (g): 9 Cukry (g): 57 Vláknina (g): 24 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 949 kJ

Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 21 SAFA (g): 2.3 Cukry (g): 14.3 Vláknina (g): 6 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

Sůl, pepř, snítky z fenyklu, pomerančová šťáva z jednoho pomeranče

Postup přípravy

Salát, fenykl a cibulku očistíme a nakrájíme na proužky, salát můžeme natrhat. Jeden pomeranč zbavíme kůry a vykrájíme čistou dužninu. Druhý pomeranč vymačkáme. Na zálivku smícháme pomerančovou šťávu, olivový olej a lehce osolíme mořskou solí, přidáme ostatní suroviny, promícháme a necháme vychladit v ledničce. Před podáváním posypeme pepřem a ozdobíme snítkou fenyklu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma