- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 1 |
Mouka pšeničná hladká | 50 |
Vejce celá průměr | 55 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Okurka salátová | 200 |
Šunka krůtí výběrová | 150 |
Hollandia Selský jogurt bílý | 200 |
Lučina Žervé krémové | 200 |
Dochucovadla:
sůl, bylinky
Energetická hodnota celkem: 4681 kJ
Bílkoviny (g): 68,
Tuky (g): 61,
Sacharidy (g): 74,
SAFA (g): 38,
Cukry (g): 32,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1170 kJ
Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 15.3, Sacharidy (g): 18.5, SAFA (g): 9.5, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Smícháme mléko,vejce , hladkou mouku,špetku soli v hladkou hmotu, smažíme na teflonové pánvi bez tuku. Náplň: žerve našlehané s trochou jogurtu ochucené pažitkou a petrželkou natřeme na palačinku,poklademe plátky šunky, pak opět žerve s bylinkami, na to hranolek salátové okurky, srolujeme do pevné roládičky a dáme do lednice ztuhnout. Krájíme na kousky - vhodné místo jedohubek, nebo vcelku jako veřeře,či oběd.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.