TOPlist


Těšnovský kapr

  • Uživatelský recept
  • Autor: janostikovalenka
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 1

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kapr0

Energetická hodnota celkem: 0 kJ

Bílkoviny (g): 0, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 0 SAFA (g): 0 Cukry (g): 0 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 0 kJ

Bílkoviny (g): 0, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 0 SAFA (g): 0 Cukry (g): 0 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

pepř,sůl, bobkový list, šťáva z 1 citronu

Postup přípravy

Porce kapra vykostíme a odstraníme kůži. Osolíme, opepříme a vkládáme do máslem vymazaného pekáče. Na každou porci klademe bobkový list, zasypeme nadrobno nakrájenou cibulí, přidáme žampiony na plátky (Bonduelle) a posypeme nastrouhaným kořenem petržele. Vše zalejeme zakysanou smetanou, pokapeme citronovou šťávou a zasypeme strouhankou. Na závěr poklademe plátky másla. Pečeme v rozehřáté troubě na 180c až strouhanka pěkně zhnědne. Čas pečení asi 3/4 hodiny (dle typu trouby). Jako příloha je nejlepší bramborový salát, do kterého dáváme na místo majonézy také zakysanou smetanu s bílým jogurtem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma