TOPlist


Jáhelník s meruňkami

  • Uživatelský recept
  • Autor: katerina.toth
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 240

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Jáhly200
Vejce celá průměr220
Cukr bílý (řepný, třtinový)150
Rozinky50
Meruňky200

Energetická hodnota celkem: 7962 kJ

Bílkoviny (g): 52, Tuky (g): 30, Sacharidy (g): 350 SAFA (g): 9 Cukry (g): 196 Vláknina (g): 23 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 664 kJ

Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 29.2 SAFA (g): 0.8 Cukry (g): 16.3 Vláknina (g): 1.9 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

skořice, sůl

Postup přípravy

Jáhly spaříme vroucí vodou (nejlépe 3x aby nebyly až tolik hořké). V hrnci přiveďte k varu 700ml vody, osolte špetkou soli, přisypte spařené jáhly a vařte cca 20 minut (většinou těch 10-15 stačí), aby z nich byla husté kaše. Nechte ji chladnout. Žloutky, polovinu cukru, skořici, rozinky a ořechy vmíchejte do jahelné kaše. Z bílků ušlehejte sníh, zašlehejte do něj zbývající cukr a ještě aspoň dvě minuty šlehejte dohusta. Sněhovou pěnu jemně vmíchejte do jáhlové hmoty. Poté hmotu nalijte do vymazané formy. Nejprve polovinu, přidáme meruňky a následně zalijte druhou polovinou. Peče se cca 45-60 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma