TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Cibulovo-česneková polévka s pohankou

Zpět
  • Autor: pavla.nadasiova
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

Majoránka, mletý kmín, podravka, sůl

Energetická hodnota celkem: 767 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 34 SAFA (g): 0 Cukry (g): 4 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Do hrnce o objemu cca 1,5 l: Dáme vodu a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme nakrájené brambory a půlku cibule nakrájenou na cca 0,5 cm tenké plátky. Vaříme na mírném plameni cca 10 minut. Mezitím smažíme připravenou směs na pánvi na tuku mírně dozlatova, dáváme pozor, aby se cibule nepřipalovala. Když máme směs na pánvi hotovou, přidáme ji do hrnce. Zároveň přihodíme druhou půlku cibulové natě, promícháme a podle chuti okořeníme (např. hrst mletého kmínu, špetku pepře, 2-3 lžíce kořenící směsi – pozor, už obsahuje sůl, se solí tedy opatrně). Necháme polévku mírně vřít (podle potřeby, pokud brambory nejsou změklé) a rozmícháme si v hrníčku 1 vejce, které potom za stálého míchání pomalu vléváme do polévky. Můžete si nechat trošku cibulové natě nebo česneku i na konec a povařit jen posledních pět minut, polévka bude pikantnější a o něco výraznější. Na závěr nasypeme půl hrníčku pohanky a hrst majoránky a ještě minutu povaříme. Hotovou polévku můžete klasicky vylepšit opraženými kostičkami chleba (my vždy využijeme dva dny starý, který už se nedá jíst:)) i strouhaným sýrem. Druhý den je polévka krásně hustá díky pohance.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři