TOPlist


Bezlepkový linecký koláč s rybízem

  • Uživatelský recept
  • Autor: Bubusajda
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka bezlepková170
Hera100
Cukr bílý (řepný, třtinový)110
Vejce celá průměr110
Rybíz červený200

Energetická hodnota celkem: 8058 kJ

Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 88, Sacharidy (g): 251 SAFA (g): 39 Cukry (g): 122 Vláknina (g): 17 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1007 kJ

Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 31.4 SAFA (g): 4.9 Cukry (g): 15.3 Vláknina (g): 2.1 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Z mouky, másla, žloutků a trochy (30 g) cukru vypracujeme hladké těsto, které vyválíme a vložíme do pečící formy vyložené pečícím papríem. Těsto propícháme vidličkou (jinak by se nafouklo a udělalo bubliny) a dáme péct - až do zrůžovění. Během pečení korpusu si ušleháme bílky s cukrem (80 g) do pevné hmoty, do které opatrně vmícháme rybíz. Tuto směs nalijeme na upečený korpus a dáme zapéct. Vyndáme tehdy, když sníh na povrchu lehce ztmavne / zrůžoví.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma