TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Ďábelské vlnky

Zpět
  • Autor: zupaz
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

feferenky nebo chilli papričky 2ks, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 3 stroužky rozetřeného česneku

Energetická hodnota celkem: 6256 kJ

Bílkoviny (g): 136, Tuky (g): 104, Sacharidy (g): 3, SAFA (g): 47, Cukry (g): 1, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1564 kJ

Bílkoviny (g): 34, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 0.8, SAFA (g): 11.8, Cukry (g): 0.3, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 1.5

Postup přípravy

Kýtu si naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do marinády. Necháme marinovat přes noc. Na druhý den si ji nakrájíme na proužky široké cca 3 cm, na každý proužek položíme pásek slaniny a napichujeme na jehlu do vlnky. Vždy napíchneme žampion, propíchneme a do ohybu napíchneme kolečko čili papričky a zase žampion. Na jednu jehlu se vlezou cca 2 proužky kýty. Jehly s masem položíme na pekáč a podlijeme vodou. Pečeme, až je maso měkké, cca 1 hodinu na 200stupňů, podle potřeby podléváme. Podáváme se zeleninou. Na marinádu: Sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce sojové omáčky, 3 stroužky rozetřeného česneku.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři