- Autor: Bedrulina
- Doba přípravy (min.): 45
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cuketa | 600 |
Cibulka jarní | 65 |
Vlašské ořechy | 30 |
Tofu natural | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 10 |
Dochucovadla:
česnek, sůl, ocet, koření, ořechy, zelená petrželka
Energetická hodnota celkem: 2322 kJ
Bílkoviny (g): 28,
Tuky (g): 34,
Sacharidy (g): 30,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1161 kJ
Bílkoviny (g): 14, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 15, SAFA (g): 2, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Menší cuketu rozkrojíme podélně. Vydlabeme dužinu do misky. Na oleji zpěníme cibulku. Až je růžová přidáme dužinu z cukety a orestujeme. Zatím si připravíme 100 g. tofu, lžíci oleje, půl malé lžíce octa, černé koření, 1 stroužek česneku, (já jsem přidala špetičku pálivé papriku - ať to má trochu grády), a trochu natě z petrželky. Tuto směs rozmixujeme. Rozmixovanou směs smícháme s 30 g. nasekaných vlaš.ořechů a přidáme k restované cuketě a cibulce. Rozkrojenou a očištěnou cuketu vložíme na minutku do vroucí vody. Cuketu vyjmeme a plníme směsí. Necháme zapéct 20 min. v troubě. Ničím jsem pekáček nepodmazávala
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.