TOPlist


Hovězí kýta na víně, těstoviny

  • Uživatelský recept
  • Autor: JarmilaCernakova
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hovězí maso zadní průměr90
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)5
Cibule15
Mrkev20
Petržel - kořen20
Celer bulva20
Rajský protlak30
Víno červené25
Těstoviny (v suchém stavu)45

Energetická hodnota celkem: 1717 kJ

Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 51 SAFA (g): 3 Cukry (g): 10 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

bobkový list, hřebíček, nové koření, špetka tymiánu a rozmarýnu, sůl, černý pepř.

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Omyté a osušené maso osolíme, opepříme a opečeme v pekáči na rozehřátém oleji ze všech stran. Přidáme zeleninu, ostatní koření,rajský protlak, podlijeme vodou a červeným vínem, přiklopíme a dáme péct do trouby. Měkké maso nakrájíme na porce a uchováme v teple. ŠŤávu procedíme přes sítko a necháme ji prohřát. Jako přílohu podáváme těstoviny uvařené obvyklím způsobem na skus.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma