TOPlist


vepřové plátky z kýty na hořčici v omáčce

  • Uživatelský recept
  • Autor: Zuzamull
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 90

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vepřová kýta1000
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)20
Cibule200
Hořčice klasická (Spak)40
Masox (hotový výrobek)10
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)500
Mouka pšeničná bílá40

Energetická hodnota celkem: 8806 kJ

Bílkoviny (g): 224, Tuky (g): 100, Sacharidy (g): 75 SAFA (g): 39 Cukry (g): 38 Vláknina (g): 6 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1101 kJ

Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 9.4 SAFA (g): 4.9 Cukry (g): 4.8 Vláknina (g): 0.8 Sůl (g): 0.4


Dochucovadla:

masox, sůl, hořcice, grilovací koření

Postup přípravy

na oleji a orestované cibulce zprudka osmahnout vepřvé plátky předem naklepané, osolené a omazané plnotučnou hořčicí. Podlít horkou vodou a nechat dusit. přidat 1 kostku masoxu a trochu grilovacího koření. Vmíchat půl litru mléka s 4 lžícemi hladké mouky na zahuštění. míchat - dochutit podle potřeby solí.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma