TOPlist


Telecí řízek přírodní

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2
Máslo10
Mouka pšeničná bílá průměr3
Telecí kýta (syrová)150
Olej běžný (průměr)6

Energetická hodnota celkem: 1166 kJ

Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 2 SAFA (g): 6 Cukry (g): 0 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 2


Dochucovadla:

sůl

Postup přípravy

Z kuchařsky upravené telecí kýty ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky, mírně je naklepeme a okrajové blanky krátce nařízneme. Maso osolíme, opečeme rychleji na tuku a vyjmeme. Výpek zaprášíme trochou prosáté mouky, mírně osmahneme, zastříkneme vývarem, rozšleháme, krátce povaříme, podle potřeby přisolíme a přecedíme. Procezenou šťávu zjemníme máslem, opečený řízek v ní velmi krátce prohřejeme a ihned expedujeme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma