TOPlist
Sledujte nás:

Telecí řízek přírodní

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 1166 kJ

Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 2 SAFA (g): 6 Cukry (g): 0 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 2

Postup přípravy

Z kuchařsky upravené telecí kýty ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky, mírně je naklepeme a okrajové blanky krátce nařízneme. Maso osolíme, opečeme rychleji na tuku a vyjmeme. Výpek zaprášíme trochou prosáté mouky, mírně osmahneme, zastříkneme vývarem, rozšleháme, krátce povaříme, podle potřeby přisolíme a přecedíme. Procezenou šťávu zjemníme máslem, opečený řízek v ní velmi krátce prohřejeme a ihned expedujeme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři