TOPlist


švestkové knedlíky

  • Uživatelský recept
  • Autor: ivapol
  • Porce: 10.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mléko čerstvé plnotučné (3,5 % tuku)500
Mouka pšeničná hrubá500
Sůl10
Švestky500
Vejce celá průměr64

Energetická hodnota celkem: 10540 kJ

Bílkoviny (g): 84, Tuky (g): 29, Sacharidy (g): 469 SAFA (g): 15 Cukry (g): 91 Vláknina (g): 45 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1054 kJ

Bílkoviny (g): 8.4, Tuky (g): 2.9, Sacharidy (g): 46.9 SAFA (g): 1.5 Cukry (g): 9.1 Vláknina (g): 4.5 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Do vařícího osoleného mléka nasypeme hrubouý mouku, uvaříme hustou kaši. Necháme trochu zchladnout a pak přidáme vejce a za stálého míchání tolik mouky, až těsto přestane lepit. Rizválíme, nakrájíme kousky, do kterých balíme švestky. Vaříme cca 9 minut. Na talíři osladíme, přidáme tvaroh a omastíme máslem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma