TOPlist


Kynutý cop se šunkou, sýrem a zak. smetanou (Lidl)

  • Uživatelský recept
  • Autor: Betty13
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Šunka schwarzwaldská150
Mouka pšeničná hladká375
Vejce celá průměr110
Droždí21
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku)230
Máslo čerstvé75
Cukr bílý (řepný, třtinový)5
Eidam 30%100
Smetana zakysaná 15%400

Energetická hodnota celkem: 14430 kJ

Bílkoviny (g): 143, Tuky (g): 178, Sacharidy (g): 310 SAFA (g): 109 Cukry (g): 40 Vláknina (g): 30 Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 3608 kJ

Bílkoviny (g): 35.8, Tuky (g): 44.5, Sacharidy (g): 77.5 SAFA (g): 27.3 Cukry (g): 10 Vláknina (g): 7.5 Sůl (g): 1.5


Dochucovadla:

sůl, pepř, kmín an posyp

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme máslo, mléko (nesmí se vařit). Do mísy dáme mouku, rozdrobné droždí, špetku cukru a soli a vše promícháme. Přidáme ohřáté máslo s mlékem a 1vejce. Důkladně promícháme a necháme vykynout cca 20 minu. Šunku nakrájíme na kosičky, přidáme nesrouhaný sýr a zakysanou smeanu, osolíme a opepříme. vykynuté těsto rozválíme do obdelníku a potřeme náplní (3 cm od kraje), zatočíme v roládu, rozřízneme podélně a obě půlky do sebe zamotáme jako cop. Dáme na plech s pečícím papírem, potřeme vajíčkem a posypeme kmínem. necháme ještě jynout cca 15 minut a dáme péct do trouby na 170°C. Po upečení necháme vychladnout.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma