TOPlist


Bramborová polévka

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2
Olej řepkový8
Petržel - nať1
Česnek1
Brambory zimní60
Kapusta hlávková6
Petržel - kořen5
Mrkev6
Celer - bulva5
Voda280
Mouka pšeničná hladká10
Cibule8

Energetická hodnota celkem: 705 kJ

Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 21 SAFA (g): 4 Cukry (g): 3 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 2


Dochucovadla:

sůl, pepř mletý, kmín, majoránka, polévkové koření

Postup přípravy

Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku dorůžova, zasypeme prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku. Za neustálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažnou vodou, uvedeme do varu a pozvolna vaříme aspoň 10 minut. Do částečně povařené polévky přidáme očištěnou, na nudličky nebo kostičky nakrájenou částečně vařenou zeleninu, mletý pepř, kmín, majoránku a část dávky soli a za občasného promíchání uvaříme téměř doměkka. Oloupané, na menší kostky nakrájené brambory vaříme zvlášť v mírně osolené vodě do poloměkka, pak je přidáme do polévky spolu s třeným česnekem a dovaříme je. Uvařenou polévku dochutíme polévkovým kořením a důkladně provaříme. Propláchnutou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při expedici.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma