TOPlist
Sledujte nás:

Hrachová polévka

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř mletý, majoránka, polévkové koření

Energetická hodnota celkem: 1004 kJ

Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 31, SAFA (g): 1, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Přebraný hrách pečlivě propláchneme, zalijeme vodou a necháme máčet, aby dobře nabobtnal. Nabobtnalý hrách v téže vodě uvaříme doměkka a prolisujeme. Ze tří čtvrtin dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za neustálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažnou vodou, uvedeme do varu, přidáme mletý pepř, rozdrcenou majoránku a zvolna vaříme za občasného prošlehávání alespoň 10 minut. Potom přidáme prolisovaný hrách a opět zvolna vaříme asi 10 minut. Ke konci varu přidáme do polévky česnek utřený se solí, krátce povaříme, polévku procedíme a nakonec ji dochutíme polévkovým kořením a důkladně provaříme. Propláchnutou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při expedici současně se žemlí (nakrájenou na drobné kostičky a osmaženou na zbylém tuku).

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři