TOPlist
Sledujte nás:

Moravský vrabec

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, kmín

Energetická hodnota celkem: 1430 kJ

Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 30, Sacharidy (g): 4, SAFA (g): 8, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 3

Postup přípravy

Opláchnutý bůček zbavený žeberních kostí a maso z plece nakrájíme na kousky, vložíme do pekáče, mírně osolíme, okmínujeme, posypeme cibulí nakrájenou na plátky, česnekem rozsekaným na drobno, podlijeme trochou vody a upečeme doměkka a dozlatova za občasného přelévání výpekem a podlévání vodou. Upečené maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, rozředíme vodou, rozmícháme a vzniklou šťávu vaříme nejméně 20 minut. Ke konci varu ji podle potřeby přisolíme a nakonec procedíme a krátce převaříme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

03. 08. 2011 23:18
Teda koukám, já si dát tučné vepřové, tak vypadám jako ....

Naši partneři