TOPlist


Moravský vrabec

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.5
Mouka pšeničná hladká2
Voda70
Česnek3
Cibule20
Vepřový bok bez kosti a kůže (syrový)100

Energetická hodnota celkem: 1430 kJ

Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 30, Sacharidy (g): 4 SAFA (g): 8 Cukry (g): 2 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

sůl, kmín

Postup přípravy

Opláchnutý bůček zbavený žeberních kostí a maso z plece nakrájíme na kousky, vložíme do pekáče, mírně osolíme, okmínujeme, posypeme cibulí nakrájenou na plátky, česnekem rozsekaným na drobno, podlijeme trochou vody a upečeme doměkka a dozlatova za občasného přelévání výpekem a podlévání vodou. Upečené maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, rozředíme vodou, rozmícháme a vzniklou šťávu vaříme nejméně 20 minut. Ke konci varu ji podle potřeby přisolíme a nakonec procedíme a krátce převaříme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

03. 08. 2011 23:18

ladynka

Teda koukám, já si dát tučné vepřové, tak vypadám jako ....

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma