TOPlist


Databáze potravin

Vepřový bok bez kosti a kůže (syrový)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 1350 kJ
  • Bílkoviny: 14 g
  • Tuky: 30 g
  • Sacharidy: 0 g
  • SAFA: 7.8 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 0.1 g
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u vepřového bůčku je však obecně velmi vysoký. Jedná se navíc o tuk s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin, jejichž příjem by se měl omezovat. S obsaženým tukem narůstá také obsah cholesterolu. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek). Tento druh masa má velmi vysoký obsah tuku a energetickou hodnotu, proto ho do jídelníčku nezařazujte.

Náhrada

Vhodnější alternativou je libovější vepřové (kýta, pečeně), hovězí zadní nebo krůtí či kuřecí prsa.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma