TOPlist


Hovězí steak s houbami a s kuskusem

  • STOB recept
  • Autor: STOB
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kuskus30
Česnek3
Brokolice120
Bujón suchý stav3
Omáčka sójová  5
Petržel - nať5
Oleje (všechny druhy)5
Citrony40
Žampiony80
Hovězí maso zadní průměr90
Papričky chilli20

Energetická hodnota celkem: 1771 kJ

Bílkoviny (g): 27, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 36 SAFA (g): 6 Cukry (g): 8 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Žampiony omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Hovězí steaky mírně naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou. V pekáčku opečeme maso z obou stran na rozehřátém oleji, vyndáme ho a uchováme v teple. Na zbylém oleji orestujeme houby, vrátíme opečené maso, ochutíme sójovou omáčkou, podlijeme vývarem a dáme do trouby péct. Chilli papričku zbavíme semínek, nakrájíme na proužky, česnek na plátky a přidáme k masu. Omytou brokolici rozdělíme na růžičky, povaříme v mírně osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Kuskus zalijeme vroucí vodou, osolíme a necháme nabobtnat. Při podávání servírujeme maso s houbovou směsí, růžičkami brokolice a kopečkem kuskusu, ozdobíme sekanou petrželkou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma