- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
| Potravina | Množství (g/ml) |
|---|---|
| Kuskus | 30 |
| Česnek | 3 |
| Brokolice | 120 |
| Bujón suchý stav | 3 |
| Omáčka sójová | 5 |
| Petržel - nať | 5 |
| Oleje (všechny druhy) | 5 |
| Citrony | 40 |
| Žampiony | 80 |
| Hovězí maso zadní průměr | 90 |
| Papričky chilli | 20 |
Energetická hodnota celkem: 1771 kJ
Bílkoviny (g): 27,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 36,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 8,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Žampiony omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Hovězí steaky mírně naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou. V pekáčku opečeme maso z obou stran na rozehřátém oleji, vyndáme ho a uchováme v teple. Na zbylém oleji orestujeme houby, vrátíme opečené maso, ochutíme sójovou omáčkou, podlijeme vývarem a dáme do trouby péct. Chilli papričku zbavíme semínek, nakrájíme na proužky, česnek na plátky a přidáme k masu. Omytou brokolici rozdělíme na růžičky, povaříme v mírně osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Kuskus zalijeme vroucí vodou, osolíme a necháme nabobtnat. Při podávání servírujeme maso s houbovou směsí, růžičkami brokolice a kopečkem kuskusu, ozdobíme sekanou petrželkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.






