TOPlist


Biskupský chlebíček

  • Uživatelský recept
  • Autor: Elulenka
  • Porce: 60.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Destiláty, lihoviny 40 % alkoholu (vodka, slivovice, whisky)50
Brusinky sušené proslazené100
Vlašské ořechy50
Rozinky50
Mrkev600
Vejce celá průměr150
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)330
Cukr bílý (řepný, třtinový)300
Mouka pšeničná hladká400

Energetická hodnota celkem: 28813 kJ

Bílkoviny (g): 80, Tuky (g): 381, Sacharidy (g): 784 SAFA (g): 44 Cukry (g): 423 Vláknina (g): 61 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 480 kJ

Bílkoviny (g): 1.3, Tuky (g): 6.4, Sacharidy (g): 13.1 SAFA (g): 0.7 Cukry (g): 7.1 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

jedlá soda, skořice

Postup přípravy

V míse ušleháme 1,5 hrnku cukru se stejným množstvím oleje a 3 vejci. Do směsi přidáme 3 hrnky hladké mouky se 2 lžičkami sody a nakonec ještě rum, 1/2 hrnku drcených ořechů, 3 hrnky strouhané mrkve, brusinky, 1/2 hrnku rozinek, 2 lžičky skořice a 1 lžičku soli. Směs nám vyjde do 2 forem na srnčí hřbet (vymažeme je a vysypeme kokosem). Pečeme asi 45 minut. Můžeme ozdobit šlehačkou.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma