TOPlist


Vepřová játra dušená na cibulce

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.5
Cibule20
Mouka pšeničná hladká10
Olej běžný (průměr)10
Játra vepřová (syrová)140

Energetická hodnota celkem: 1259 kJ

Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 15 SAFA (g): 2 Cukry (g): 1 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

sůl, pepř mletý, kmín

Postup přípravy

Játra odžilkujeme, opláchneme a nakrájíme na silnější nudle nebo plátky. Na polovině tuku osmahneme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, do osmažené cibule přidáme játra a za stálého míchání osmahneme. Potom přidáme mletý pepř a drcený kmín, zastříkneme trochou vody a játra dusíme pod poklicí za občasného promíchání doměkka. Měkká játra vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylé poloviny dávky tuku a z prosáté mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Provařenou omáčku procedíme na játra, znovu velmi krátce podusíme a nakonec osolíme a krátce převaříme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma