TOPlist


Vepřové ledvinky dušené na cibulce

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.5
Olej běžný (průměr)10
Ledvinky vepřové (syrové)135
Cibule20
Mouka pšeničná hladká10

Energetická hodnota celkem: 1140 kJ

Bílkoviny (g): 23, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 10 SAFA (g): 3 Cukry (g): 1 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

sůl, pepř mletý, kmín

Postup přípravy

Opláchnuté ledvinky odblaníme, podélně rozkrojíme, vyřízneme močovody a případný tuk. Ledvinky nakrájíme na tenké plátky, několikrát je spaříme vařící vodou a dobře je propláchneme. V polovině dávky tuku osmažíme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, přidáme připravené ledvinky, drcený kmín a pepř, zastříkneme vodou a dusíme pod poklicí za občasného promíchání a podlévání vodou téměř doměkka. Potom ledvinky vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylé poloviny dávky tuku a prosáté mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Potom omáčku přecedíme na ledvinky, pokrm osolíme a znovu krátce podusíme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma