- Autor: Tesea
- Doba přípravy (min.): 90
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 15 |
Cibule šalotka | 160 |
Česnek | 20 |
Zázvor | 40 |
Celer bulva | 600 |
Hrušky | 200 |
Bujón bohatý zeleninový Knorr (hotový výrobek) | 1000 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 500 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, pertžel, česnek
Energetická hodnota celkem: 3005 kJ
Bílkoviny (g): 17,
Tuky (g): 25,
Sacharidy (g): 113,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 73,
Vláknina (g): 23,
Sůl (g): 20
Energetická hodnota na 1 porci: 601 kJ
Bílkoviny (g): 3.4, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 22.6, SAFA (g): 2.4, Cukry (g): 14.6, Vláknina (g): 4.6, Sůl (g): 4
Postup přípravy
Na kolečka nakrájenou šalotku, zázvor (5 cm) a česnek (2 strožky) opékáme 5 min. Přidáme celar, hrušky , vývar a vodu. Přivést do varu a vařit 20-30 min až celer změkne. Výsledek rozmixovat a ideálně protřít sítem. Na závěr se přidá petrželka, osolí se a opepří se.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.