TOPlist


Srnčí ragú na víně

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.6
Víno červené5
Džem průměr5
Švestková povidla5
Mouka pšeničná hladká6
Citrony10
Ocet5
Rajský protlak5
Cukr průměr5
Cibule10
Petržel - kořen5
Mrkev5
Celer - bulva5
Olej běžný (průměr)10
Srnčí hřbet (syrový bez kosti)140

Energetická hodnota celkem: 1316 kJ

Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 21 SAFA (g): 2 Cukry (g): 13 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

sůl, pepř celý, bobkový list, nové koření

Postup přípravy

Opláchnuté maso nakrájíme na kousky průměrně po 25 g. Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájené na plátky osmahneme s cukrem na polovině dávky tuku do nazlátlé barvy, přidáme rajčatový protlak, trochu vody, sůl, divoké koření, trochu octa, pečlivě omytý a na plátky nakrájený citron a uvedeme do varu. Do vařícího základu vložíme maso a dusíme za občasného promíchání téměř doměkka. Potom maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou připravenou ze zbylé poloviny tuku a prosáté mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a za občasného míchání vaříme nejméně 20 minut. Ke konci varu omáčku dochutíme povidly, džemem a vínem, podle potřeby přisolíme, přecedíme ji na maso a znovu krátce povaříme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma