- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Máslo | 10 |
Kuře s kůží průměr (syrové bez kostí) | 180 |
Sůl | 2 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 1867 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 35,
Sacharidy (g): 0,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 0,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Očištěné kuře opláchneme, necháme okapat, ztvarujeme pomocí nití nebo ocelových jehlic a mírně osolíme na povrchu i uvnitř. Připravené kuře vložíme do pekáče, přidáme 2/3 dávky másla, přilijeme trochu vody a za občasného přelévání šťávou upečeme dozlatova. Upečené kuře vyjmeme. Šťávu podle potřeby zředíme vodou, přecedíme, zjemníme zbylou dávkou másla a krátce převaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.