TOPlist


Databáze potravin

Kuře s kůží průměr (syrové bez kostí)

Nutriční hodnoty na 100 g/ml:
  • Energie: 870 kJ
  • Bílkoviny: 18 g
  • Tuky: 15 g
  • Sacharidy: 0 g
  • SAFA: 6.8 g
  • Cukry: 0 g
  • Vláknina: 0 g
  • Sůl: 0.15 g
Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u kuřete je přijatelný. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). U tohoto druhu masa velmi záleží na úpravě a vybraném kusu masa, pokud konzumujete kuře i s kůží, je obsah tuku poměrně vysoký a takto připravené kuře do jídelníčku zařazujte pouze výjimečně.

Náhrada

Odstraňte kůži a viditelný tuk a vyberte si libový kousek (prsa), takto můžete kuře zařadit do jídelníčku. Nahradit ho můžete krůtou, která má podobné složení.

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma