- Autor: svetluska84
- Doba přípravy (min.): 40
- Uživatelský recept
- Porce: 7.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Eidam 30% | 200 |
Vejce celá průměr | 250 |
Těstoviny (v suchém stavu) | 216 |
Mouka pšeničná hladká | 40 |
Máslo čerstvé | 57 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 350 |
Česnek | 10 |
Špenát dušený (bez tuku) | 350 |
Dochucovadla:
sůl, muškátový oříšek mletý, možná i bazalka
Energetická hodnota celkem: 10353 kJ
Bílkoviny (g): 138,
Tuky (g): 117,
Sacharidy (g): 215,
SAFA (g): 68,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1479 kJ
Bílkoviny (g): 19.7, Tuky (g): 16.7, Sacharidy (g): 30.7, SAFA (g): 9.7, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.9
Postup přípravy
Podusíme si listový špenát. Poté do něj přidáme trochu mléka, česnek a sůl. Ještě chvíli podusíme. Uvaříme si natvrdo vejce. Připravíme bešamelovou omáčku. Na másle omahnem mouku a dolejem mlékem. Přidáme muškátový oříšek mletý. Nakonec vrstvíme lasagne, špenát, nakrájená vejce, bešamel, strouhaný sýr. Končíme lasagnema potřenýma bešamelem a zasypanýma sýrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.