- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 1.8 |
Máslo | 18 |
Strouhanka | 20 |
Květák | 160 |
Dochucovadla:
sůl
Energetická hodnota celkem: 978 kJ
Bílkoviny (g): 3,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 22,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Opáchnutý květák uvaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka. Při podávání vyjmeme květák z horké várky, na talíři jej posypeme prosátou, na 1/3 dávky másla osmaženou strouhankou a přelijeme zbylým rozpuštěným máslem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.