TOPlist


Česnečka

  • Uživatelský recept
  • Autor: ircza
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 15

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Česnek7
Voda, minerální vody bez příchutě1000
Bujón průměr (v suchém stavu)5
Brambory vařené400
Cibule100
Vejce celá průměr110
Uzený bok100
Sýr polootučný tvrdý 30% průměr 100

Energetická hodnota celkem: 4781 kJ

Bílkoviny (g): 62, Tuky (g): 59, Sacharidy (g): 86 SAFA (g): 29 Cukry (g): 12 Vláknina (g): 10 Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 1195 kJ

Bílkoviny (g): 15.5, Tuky (g): 14.8, Sacharidy (g): 21.5 SAFA (g): 7.3 Cukry (g): 3 Vláknina (g): 2.5 Sůl (g): 1.5


Dochucovadla:

Sůl, pepř

Postup přípravy

Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přilijeme vodu, bujón a přidáme na kostky nakrájené brambory a kostky anglické slaniny (uzeného). Spíše nesolit, česnek tomu dá svou chuť. Necháme vařit do změkčení brambor.V misce si rozmixujeme 2 vejce a přidáme rozmačkaný česnek. To přidáme do polévky a necháme tak 3 min. zvolna povařit. Podáváme s opečeným chlebem a kousky tvrdého sýru.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma