- Autor: ircza
- Doba přípravy (min.): 15
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Česnek | 7 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1000 |
Bujón průměr (v suchém stavu) | 5 |
Brambory vařené | 400 |
Cibule | 100 |
Vejce celá průměr | 110 |
Uzený bok | 100 |
Sýr polootučný tvrdý 30% průměr | 100 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 4781 kJ
Bílkoviny (g): 62,
Tuky (g): 59,
Sacharidy (g): 86,
SAFA (g): 29,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 1195 kJ
Bílkoviny (g): 15.5, Tuky (g): 14.8, Sacharidy (g): 21.5, SAFA (g): 7.3, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 1.5
Postup přípravy
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přilijeme vodu, bujón a přidáme na kostky nakrájené brambory a kostky anglické slaniny (uzeného). Spíše nesolit, česnek tomu dá svou chuť. Necháme vařit do změkčení brambor.V misce si rozmixujeme 2 vejce a přidáme rozmačkaný česnek. To přidáme do polévky a necháme tak 3 min. zvolna povařit. Podáváme s opečeným chlebem a kousky tvrdého sýru.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.