TOPlist
Sledujte nás:

Kynuté knedlíky s povidly

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, skořice mletá

Energetická hodnota celkem: 4213 kJ

Bílkoviny (g): 21, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 183 SAFA (g): 9 Cukry (g): 74 Vláknina (g): 14 Sůl (g): 1

Postup přípravy

Droždí rozmícháme s cukrem, rozředíme je malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu prosáté hrubé mouky a rozmícháme, až vznikne řídký kvásek, který necháme na teple vykynout. Do zbylé dávky prosáté mouky přidáme vejce, sůl, vykynutý kvásek a zbylou dávku vlažného mléka. Směs pečlivě promícháme, vypracujeme hladké, nelepivé těsto a dáme je vykynout. Dostatečně vykynuté těsto rozválíme na silnější plát a nakrájíme čtverce potřebné velikosti. Na jednotlivé dílky těsta naneseme rozmíchaná povidla, pečlivě zabalíme knedlíky a necháme je kynout. Vykynuté knedlíky vkládáme do vařící, mírně osolené vody a vaříme 10-12 minut. Uvařené knedlíky ihned po vyjmutí z vody propichujeme špejlí nebo vidličkou, aby mohla pára vyprchat a knedlíky se nesrazily. Při expedici posypeme knedlíky směsí moučkového cukru se skořicí a přelijeme rozpuštěným máslem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři