TOPlist


hovězí guláš

  • Uživatelský recept
  • Autor: Mirrka
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hovězí kližka512
Zábrdovický pšeničnožitný chléb Penam5
Cibule220
Olej olivový10
Koření průměr10
Voda, minerální vody bez příchutě500
Mouka pšeničná hladká5

Energetická hodnota celkem: 4139 kJ

Bílkoviny (g): 111, Tuky (g): 41, Sacharidy (g): 35 SAFA (g): 15 Cukry (g): 19 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1035 kJ

Bílkoviny (g): 27.8, Tuky (g): 10.3, Sacharidy (g): 8.8 SAFA (g): 3.8 Cukry (g): 4.8 Vláknina (g): 1.3 Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

cibuli a maso nakrájené na malé kousky zpěníma na oleji, přidáme červenou mletou paprikou, osolíme, trochu čili nebo pálivé papriky (dle chuti),přidáme 1 bobkový list, kuličku nového koření, trošku prosmahneme, zalijeme vodou a dáme vařit (v papiňáku). Až bude maso měkké, ochutnáme, dosolíme, zahustíme nastrouhaným chlebem a moukou rozmíchanou ve vodě a ještě chvilku provaříme. Jako přílohu můžeme dát brambory, těstoviny, chléb, zeleninu, dozdobit můžeme ještě čerstvou cibulí.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma