TOPlist
Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Hovězí guláš s černými fazolemi a čočkou

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 180
  • STOB recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

paprika, pepř, chilli

Energetická hodnota celkem: 8908 kJ

Bílkoviny (g): 176, Tuky (g): 46, Sacharidy (g): 242, SAFA (g): 14, Cukry (g): 60, Vláknina (g): 71, Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 1485 kJ

Bílkoviny (g): 29.3, Tuky (g): 7.7, Sacharidy (g): 40.3, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 11.8, Sůl (g): 1.2

Postup přípravy

Fazole a čočku si předem namočíme a uvaříme doměkka. Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo a opékáme na oleji do zlatohnědé barvy. Po chvíli přidáme maso, osolíme, opepříme a necháme zatáhnout. Na závěr přidáme sladkou papriku a rajský protlak a ještě krátce opečeme. Poté zalijeme vodou a dusíme cca 1- 1,5 hod. (dle velikosti masa). Přidáme uvařené černé fazole a na kostky nakrájenou mrkev a společně dusíme ještě cca 20 minut. Na závěr přidáme předem uvařenou čočku a dochutíme (solí, pepřem, příp. dle chuti i chilli). Podáváme s čerstvým chlebem či vařenou rýží. Hmotnost hotového pokrmu 2150 g, na 100 g 410 kJ.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři