TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Paprika červená
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 130 kJ
Bílkoviny: 1.2 g SAFA: 0.1 g
Tuky: 0.4 g Cukry: 4 g
Sacharidy: 6 g Vláknina: 1.8 g
Sůl: 0.01 g

Zelenina je z převážné většiny tvořena vodou, je dobrým zdrojem vlákniny, díky čemuž se řadí k potravinám s velkým objemem a nízkou energetickou hodnotou, což je zejména při redukční dietě velmi výhodné. Obsah základních živin je až na výjimky téměř bezvýznamný. Zelenina je však cenná kvůli obsahu vitaminů a vlákniny. Některé druhy zeleniny jsou také větším zdrojem minerálních látek, jejich vstřebatelnost je však mnohem nižší než z živočišných potravin. Významný je také obsah antioxidantů a dalších pozitivně působících látek. Zelenina je nezbytnou součástí každodenního jídelníčku, doporučuje se konzumace cca 400 g zeleniny denně. Červená paprika je bohatým zdrojem vitaminu C, provitaminu A a některých dalších vitaminů a minerálních látek. Papriku je vhodné zařazovat do jídelníčku.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři