TOPlist
Sledujte nás:

Rajčatová omáčka

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř celý, nové koření, bobkový list, skořice celá, kosti, kořenová zelenina

Energetická hodnota celkem: 971 kJ

Bílkoviny (g): 2, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 25 SAFA (g): 4 Cukry (g): 14 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 2

Postup přípravy

Na horkém tuku osmahneme očištěnou, oloupanou, na hrubé plátky nakrájenou cibuli a očištěnou nakrájenou zeleninu, přidáme divoké koření a rozlámanou skořici, přispyeme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku. Do zásmažky přimícháme rajčatový protlak, zalijeme ji prochladlým vývarem, pečlivě rozšleháme, uvedeme do varu a za občasného prošlehání povaříme. Povařenou omáčku dochutíme solí, octem a cukrem, zjemníme máslem, přecedíme a dobře provaříme. Omáčku připravujeme k vařenému hovězímu nebo vepřovému masu.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

22. 05. 2012 19:03
Až na tu mouku to vypadá moc dobře. (celiak).

Naši partneři