TOPlist


Koprová omáčka

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Sůl2.5
Máslo5
Mouka pšeničná hladká15
Mléko polotučné průměr80
Ocet10
Cukr průměr10
Kopr8
Olej běžný (průměr)8
Smetana na vaření 12%20

Energetická hodnota celkem: 1127 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 26 SAFA (g): 6 Cukry (g): 15 Vláknina (g): 1 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

sůl, pepř celý, kosti, kořenová zelenina

Postup přípravy

Do horkého tuku nasypeme prosátou hladkou mouku a připravíme světlou zásmažku. Zásmažku zalijeme chladným vývarem a mlékem, pečlivě rozšleháme, mírně osolíme, uvedeme do varu a za občasného prošlehávání vaříme velmi zvolna nejméně půl hodiny. Pak omáčku zjmeníme smetanou, velmi krátce provaříme, mírně okyselíme částí převařeného octa, přisladíme cukrem, znovu krátce povaříme a procedíme hustým cedníkem. Kopr přebereme, opláchneme, jemně nakrájíme a přelitý zbylou částí horkého octa dáme do procezené omáčky. Nakonec do omáčky přidáme syrové máslo na zjemnění a krtáce povaříme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma